Wat kan je verwachten?

De auto 's

Je rijdt bij rijschool Toni’s Way in een moderne, handgeschakelde Kia Stonic en/of een volledig elektrische Opel Ampera E met automaat.

Geïnteresseerd in elektrisch lessen? Kijk snel verder.

De instructeur

Ik ben jouw rij-instructeur!  Ik ben erg geduldig en aardig en wil je heel graag meenemen in de wereld van het autorijden. 

Ik heb de HBO opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gedaan en daarna meer dan 30 jaar gewerkt in de hulpverlening. De ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan komen erg goed van pas tijdens de lessen. Heb je faalangst, ASS of AD(H)D, neem dan ook contact met me op. Ik ben er van overtuigd dat de lessen vooral ontspannen en leuk voor je moeten zijn, dan kom je tot het rendement van het leren. 

Hoe?

Je begint met lessen in de automaat (elektrisch) zodat je je rustig kan focussen op het autorijden en goed kijken. Als jij je rijbewijs in een schakelauto wilt halen, gaan we verder in de schakelauto zodra je gewend bent aan het autorijden (voertuigbeheersing) en verkeerssituaties goed kunt inschatten. Kies je ervoor om in de automaat te blijven lessen, dan heb je gemiddeld minder lessen nodig voor het behalen van je rijbewijs. Het kan ook zijn dat we er samen achter komen dat schakelen niet echt bij jou past. Dan bespreken we dit tijdens je opleiding. Verder is het leuk en leerzaam dat je kennis maakt met het elektrisch rijden. En, niet te vergeten, is het milieuvriendelijker.  

Tijdens de lessen help ik je om stap voor stap dichter bij het rij-examen te komen.  Hoe dat precies gaat, verschilt erg per persoon. Ik probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw leerstijl en gebruik hierbij filmpjes en materialen. We doen veel samen en ik doe dingen voor. Zo werken we samen toe naar ons doel: zelfstandig, ontspannen en veilig achter het stuur!

  • De lessen duren normaal 1,5 uur en maximaal 2 uur, maar als je liever korter wil, dan is dat altijd te bespreken. Ook hierbij volg ik jouw wensen en je snelheid van leren. Ik haal nooit een volgende leerling op tijdens de les, dus de les is echt alleen voor jou.

Ik vul je vorderingen in op een leskaart zodat jij kunt zien welke onderdelen je al kan en wat je nog kunt leren. 

Zo volg jij jouw leerroute, it’s your way 🙂

Voor een overzicht van de kosten ga je naar Tarieven.